El cos d’èlit dels Mossos utilitza companys com a diana

El GEI, el cos d’elit dels Mossos d’Esquadra, posa a companys al costat de les dianes quan fan pràctiques de tir.

Així es pot veure en un vídeo que sembla editat per un component del propi cos. A les imatges es mostra primer com es carreguen armes amb munició 9 mil·límetres i després com es fan diferents exercicis tant amb subfusells com amb pistoles. En un d’ells, concretament a partir del segon 42 del vídeo, s’identifica a dos integrants del GEI que avancen per una galeria de tir (una de les existents a l’Institut de Seguretat de Catalunya) i fan foc quan se’ls hi dona l’ordre. En arribar a les dianes es veu clarament que hi ha dos companys completament immòbils als plafons mentre els dos tiradors s’apropen fent trets a pocs centímetres dels objectius.

GEIs fent de dianes- elspassosperduts

Fonts dels Mossos d’Esquadra han indicat que aquest vídeo, on apareix amb claredat al començament i al final el logo oficial dels GEI, es va fer al 2011 sense el permís ni de la policia catalana ni del departament d’Interior de la Generalitat, en aquell temps comandat per Felip Puig. El que si és veu és que s’ha fet amb l’acord de tots els membres d’aquest cos, que arriben a portar càmeres subjectives al fusell i, d’almenys, un comandament dels GEI, que apareix al minut 2.07.

A les imatges es poden veure, a més de les esmentades pràctiques de tir, diferents exercicis, que van des de baixar d’un helicòpter, pràctiques al camp (al més pur estil “comando”)  o entrades a pisos. El vídeo es complementa amb imatges de diferents actuacions reals on es barregen seqüències pròpies amb gravacions de diferents cadenes de televisió.

Anuncis

6 thoughts on “El cos d’èlit dels Mossos utilitza companys com a diana

  1. Retroenllaç: El GEI de los Mossos utiliza como diana en prácticas de tiro real a compañeros del cuerpo policial | La Voz de Barcelona

    • Al post publicat no es diu en cap moment que la munició utilitzada és real, ja que les imatges estan muntades,i només s’informa que al principi del vídeo es veu com carreguen bales de 9mm. Tampoc es diu que és obra del cos autonòmic. S’especifica que la gravació no és oficial i que l’autoria sembla que és directament d’un membre dels GEI.

  2. Retroenllaç: Agentes de élite de los Mossos practican tiro con compañeros en las dianas | pablojmanso

  3. Retroenllaç: Agentes de élite de los Mossos practican tiro con compañeros en las dianas | POLICIALOCAL.WORDPRESS

  4. Retroenllaç: Espadaler justifica que els GEI utilitzin foc real amb els seus companys | Els passos perduts

  5. Retroenllaç: El vídeo on agents dels Mossos utilitzen foc real amb companys va ser aprovat pel Govern | Els passos perduts

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s