La Generalitat només aconsegueix parar 1 de cada 3 execucions hipotecàries

La Generalitat només ha aconseguit aturar 1 de cada 3 desnonaments al 2012 amb el seu servei d’assessorament sobre el deute hipotecari, Ofideute. L’objectiu principal del servei és, segons la Generalitat, “evitar els desnonaments provocats per la falta de pagament dels préstecs hipotecaris”. De les 1.109 actuacions d’intermediació iniciades han acabat amb un pacte amb les entitats bancàries 356, un 32,1% del total. Són dades del departament de Territori i Sostenibilitat, que donen el detall per comarques.

Una mica més de la meitat de les intermediacions, 566, s’han fet al Barcelonès i al Vallès Occidental, tot i que amb diferent efectivitat. Mentre que a la primera comarca només 1 de cada 6 tenia èxit a la segona s’ha aconseguit un 50% d’acords entre famílies i entitats de crèdit.

Ofideute és, segons la web del departament de Territori, “ un servei d’informació i assessorament adreçat a les famílies amb dificultats per atendre el pagament dels préstecs hipotecaris i que es troben, per aquesta causa, en risc de perdre el seu habitatge principal. Aquest servei s’ofereix a intercedir per la família amb dificultats de pagament davant l’entitat financera creditora per tal de renegociar un nou acord pel retorn del préstec hipotecari que faci viable el pagament i el manteniment de la llar en l’habitatge, o la resolució no onerosa del contracte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s