La crisi fa caure a la meitat el preu dels pisos de 2ª mà a Barcelona. Els nous cauen un 26% segons dades de l’ajuntament

El preu de l’habitatge de segona mà ha caigut a la meitat en només 6 anys a Barcelona, del 2006 al 2012. Concretament el 51,2%. Hi ha districtes on la caiguda del metre quadrat arriba a percentatges que voregen el 90%. És el cas de Nou Barris, amb un 87,6%, seguit de Sant Andreu, amb un 82,2%, i Sants-Montjuïc , amb un 78,4%. On menys ha baixat el preu és a Les Corts, amb un 38,7%. Així ho indiquen dades urbanístiques de l’Ajuntament a les que ha tingut accés elspassosperduts.

Habitatge 2ª mà elspassosperduts

Font: Elaboració pròpia a partir de dades de l’Ajuntament de Barcelona 

La vivenda nova també ha caigut, un 26,6%, entre els anys 2008 i 2012. Va aguantar preus al 2007, contràriament al que passava amb la de segona mà, però a partir del 2008 va iniciar una davallada que hores d’ara continua. Sobre els districtes on més s’ha notat la rebaixa del metre quadrat no tenen res a veure amb la fotografia del mercat de pisos usats. Les Corts és la zona de Barcelona on més han caigut els preus, amb un 60%, seguit per Sant Martí, amb un 52,2%, i Horta-Guinardó, amb un 34,6%.

Habitatge nou a BCN elspassosperduts

Font: Elaboració pròpia a partir de dades de l’Ajuntament de Barcelona 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s