Artur Mas, Catalunya i el seu futur…….dins d’Europa

NOTA DE PREMSA DE CiU

 

President Mas: “Que cridin cada dia a ambaixadors vol dir que veuen que la consulta es farà i estan fent campanya pel no”

En les jornades del grup parlamentari de CiU a Tortosa, el president remarca que “Catalunya estarà dins del mercat europeu i tindrà l’euro” i afirma que “la política de la por ens la intentaran introduir aquells que volen que això fracassi”

 

Artur Mas, president de CiU i president de la Generalitat, ha afirmat que el fet que el govern espanyol “comenci a cridar cada dia a ambaixadors vol dir que veuen que la consulta es farà i estan fent campanya pel no”. En una roda de premsa a Tortosa, on s’han celebrat les jornades de treball del grup parlamentari de CiU, el president Mas ha preguntat si “pertànyer al club de la Unió Europea (UE) no hauria de ser garantia per tal que un poble que vol votar, pugui votar?”. Mas ha remarcat que seran els catalans els que decidiran si Catalunya es converteix en un estat però ha preguntat “com pot Europa ajudar a que els catalans puguin votar de forma democràtica, igual que votaran els escocesos o van votar els quebequesos”.

 

El president Mas ha manifestat que “els catalans han de votar sense por, però la por ens la intentaran introduir aquells que volen que això fracassi”. Sobre una possible sortida de la UE, el president ha argumentat que l’important és l’economia i que als grans inversors “el que diuen és: no ens preocupa la situació política de Catalunya, ens és igual si és Estat, el que no volen és que Catalunya no tingui l’euro”. “En aquest sentit no hi ha cap perill, cap temor, perquè Catalunya estarà dintre del mercat europeu i en qualsevol cas estarà dins l’euro”, ha reblat.

 

Els reptes del proper curs polític

De cara al proper curs polític, el president Mas ha identificat quatre grans reptes als quals es farà front. En primer lloc, donar la volta a la situació econòmica. “Crec que podrem dir, en els propers mesos, que anem deixant enrere la recessió i podem començar a parlar d’un cert canvi de tendència”, ha assegurat el president. El segon gran repte és l’evolució de les polítiques públiques i de l’Estat del Benestar. En aquest sentit, ha remarcat que “si es donen totes les circumstàncies, que espero que es donin, el 2013 serà l’últim any de retallades i el 2014 serà el primer any en el que no hi hagi més retallades”.

 

El tercer repte és restituir la confiança entre institucions i ciutadania, que s’ha anat malmetent. El president Mas ha recordat que s’estan prenent mesures en la línia de la transparència i la informació pública, com la llei de la transparència i la llei electoral, que s’estan tramitant al Parlament o la posada en marxa del portal de la transparència per part de la Generalitat.

 

Finalment, el darrer repte és el procés que ha engegat Catalunya. Un procés que “està en marxa amb el full de ruta establert: volem fer la consulta el 2014 i pactarem consulta i data a finals d’any”. El president Mas ha assenyalat que “volem que aquest procés es faci amb grans majories i això no depèn només de un president i un govern sinó de moltes forces polítiques que han d’estar a l’alçada de les circumstàncies”. “El ‘Catalan Way’ està en marxa”, ha continuat, i “no ens podem apartar ni un mil·límetre de la nostra manera de fer: sempre democràtic, sempre pacífic, sempre legal i sempre amb àmplies majories”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s